Sok szeretettel köszöntelek a Kundalini Jóga Kuckó oldalamon!

arabela

Ha ezt olvasod, akkor minden bizonnyal Téged is foglalkoztat az önismeret, a tudatosság témaköre és a jógára is nyitott kíváncsisággal tekintesz.

 

Jómagam 44 éves vagyok, 20 éve élek kapcsolatban, 14 éve házasként és anyaként. Jelenleg egy médiacég budapesti központjában a pénzügyi és számviteli szabványoknak való megfelelésben működöm közre. 18 éves korom óta vagyok aktív a munkaerőpiacon többnyire multinacionális vállalatok alkalmazásában, különböző ellenőrzési területeken.

 

Önismereti, spirituális utazásom 2014-ben kezdődött egy nagyon kedves, meleg, szeretetteli zugban, Krisztánál, ahol kétségbeesetten kezdtem el keresni a választ arra, hogy a kívülről tökéletesnek tűnő életemet – egészséges test, szerető család, remek munkahely, szép lakóhely, anyagi biztonság, kedves, szerető baráti kör – jómagam miért észlelem boldogtalannak, üresnek, céltalannak, miért tör rám bizonyos rendszerességgel a depressziós tehetetlenség érzése.

 

A több mint három éven át tartó kutatómunka során felfedtem, hogy nagyon sok lelki sérelmet, haragot, dühöt, téves működési mintát hordoztam a tudatalattiban, amelyek megakadályoztak abban, hogy a fizikai világban csodálatosnak felépített életemet valóban annak érzékeljem, illetve abba az irányba építsem tovább, amely a lelkem megelégedését szolgálja.

kundalini jóga

A 2014-2017. között tartó Csodák tanításával való foglalkozás időszaka számos csodát hozott el az életembe, megtanított arra, hogy a félelem nem létezik, csak a szeretet van. Ennek az időszaknak köszönhetően minőségibbek lettek az emberi kapcsolataim, sikerült ráhangolódni a lelkem rezgéseire és rátaláltam életem egyik, jelenleg is meghatározó hobbijára, a futásra, ami minőségi változást hozott addigi életembe: sikerélményeket, új tartalmas emberi kapcsolatokat, utazásokat, újabb és újabb lehetőségeket önmagam megismerésére, határaim feszegetésére, átlépésére. Azonban valami elakadt ezen az úton és úgy éreztem egy helyben toporgok. Szerencsére nem tartott sokáig ez az állapot. Mert a lélek mindig megtalálja a maga útját a boldogsághoz 🙂

jóga oktató

A Kundalini jógával 2017. januárjában ismerkedtem meg Miánál, és azonnal beleszerettem. Azelőtt is vonzott a jógázás, de csak néhányszor vettem rá magam a gyakorlásra. Nem voltam benne túl kitartó, ugyanakkor éreztem, hogy ez a gyakorlási forma tartogat számomra felfedezni valót. Az első Kundalini jóga órára minden különösebb elvárás nélkül érkeztem, a program kiírás keltette fel az érdeklődésem, mely szerint több héten át fogunk gyakorolni valódi céljaink és szándékaink meghatározása, azok eléréséhez szükséges energia, kitartás megteremtése érdekében. Akkoriban éppen erre volt szükségem. Így nyolc héten át, kivétel nélkül minden foglalkozáson jelen voltam, mert ott volt az a tér és idő, ahol önmagammal valódi kapcsolódást tudtam átélni. Ott éreztem meg először a megfoghatatlan lényemet, azt, akiről a szívem mélyén mindig is tudtam, hogy létezik, de sosem tudtam megtapasztalni.

jóga oktató

A gyakorlás magamon tapasztalt „éppen erre volt szükségem” hatásán kívül – ha túl nyugodt voltam, akkor energizált, ha túl pörgős voltam, lenyugtatott, ha szétesett voltam, akkor összeszedetté váltam, ha álmodozó voltam, akkor visszahozott a földre, ha túl földhöz ragadt voltam, akkor szárnyakat adott – lenyűgözött a Kundalini jóga eszköztára, módszere, a gyakorlás atmoszférája, a filozófiája, mely túlmutatott a heti másfél órás foglalkozás keretein. A csoportos gyakorláson túl, elkezdtem otthon is végezni a krijákat és a meditációkat, illetve egyre gyakrabban hallgattam az órán elhangzó gyönyörű mantra zenéket, így néhány hét elteltével szokásommá vált a jóga rendszeres gyakorlása, a jógi életmód egyre nagyobb teret nyert hétköznapjaimban.

jóga oktató

2017. nyarán született meg az elhatározás, hogy a Kundalini jóga módszerét, működését szeretném jobban megérteni, elsajátítani, esetleg el szeretnék jutni arra szintre, hogy képes legyek másokkal is megosztani a gyakorlás élményét, tapasztalatát, mely az addig általam misztikusnak tartott tudatossági, önismereti kérdéskörre logikus, számomra is felfogható megértést hozott. Így a majdnem egy éven át tartó lelki, érzelmi, fizikai hullámvasúti utazást követően, életre szóló önismereti élménnyel gazdagodva, lelkileg-szellemileg-testileg egy újabb fejlődési szintre érve, 2018. májusában levizsgáztam és hivatalosan is elismerve KRI (Kundalini Research Institute) 1. szintű Kundalini jóga tanár lettem. Kundalini jóga órákat 2018. januárjában kezdtem el tartani vizsgafelkészülési szándékkal, és azóta is szüntelenül tartok, mert nincs annál hálásabb, teljesebb érzés, mint megosztani, azt, amit engem is teljes testi-lelki-szellemi elégedettséggel, örömmel tölt el.

jóga tanár

A folyamatos fejlődés és az életen át tartó tanulás híveként jelenleg a Sat Nam Rasayan 1-es szintű képzését végzem, annak reményében, hogy képes legyek arra, hogy tanítványaimnak a számukra éppen aktuális kundalini jóga tanításokat az alázat, a semlegesség, az együttérzés állapotából szeretettel és örömmel egyre hitelesebben, tisztábban tudjam átadni. Szándékom az, hogy az eddigi önismereti utamon szerzett tapasztalatokat a Kundalini jóga és a Sat Nam Rasayan módszerének támogatásával megoszthassam, továbbadhassam mindazoknak, akik hozzám hasonlóan, a lelkük hívására válaszolva, tartanak a kiteljesedett emberi sors felé, miközben hétköznapi létüket lelki-szellemi-testi harmóniában szeretnék megélni.

“Ha boldog vagy, akkor a boldogság is megtalál, mert a boldogság oda tart, ahol a boldogság van.”
/Yogi Bhajan/ 

Eddigi tanulmányaim:

2020 Sat Nam Rasayan, 2. szintű gyógyító képzés

2019 Sat Nam Rasayan, 1. szintű gyakorló gyógyító

2018 KRI 1. szintű Kundalini jógatanár képzés, Kundalini jógatanár

2009 Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar, Közgazdász

2001 Pécsi Tudományegyetem Humán Erőforrás Szak, Humánszervező

error: Content is protected !!