Sok szeretettel köszöntelek a Kundalini Jóga Kuckó oldalamon!

arabela

Ha valamit meg akarsz tanulni, akkor olvass róla, ha valamit meg akarsz érteni, akkor írj róla, ha valaminek a mesterévé akarsz válni, akkor tanítsd!” – Yogi Bhajan

Amikor önsimereti utamon járva 2017-ben első alkalommal vettem részt kundalini jógás foglalkozáson, lényemnek egy addig számomra ismeretlen elevenségét, jelenlétét tapasztaltam meg, így szerelem első látásra élmény lett belőle. Mivel a gyakorlást folytatva sem szűnt meg ez az érzés, egyre mélyebben merültem el a kundalini jóga módszerében, majd elvégezve a megfelelő akkreditált képzést, 2018-ban- elkezdtem tanítani is a kundalini jógát.

A jóga tanítása, a pénzügyi vezetői foglalkozásom mellett lehetőséget ad számomra mindazon tanítások és egyéni tapasztalatok átadására, amelyekkel önismereti utamon járva a lélek fejlődését szolgálják, ezáltal megélve egyéni lélekhívásomat is.

A kundalini jóga eszközei segítségével tudok a mai napig a leghatékonyabban valódi önmagammal kapcsolódni és ezt a kapcsolatot a mindennapi tevékenységeim során, a másokhoz való viszonyulásomban fenntartani, megélni.
Foglalkozásaimmal azon az úton tudlak kísérni, amit jómagam is bejártam eddig. Valódi lényed megismerésében, elfogadásában, megszeretésében, megélésében, lelki küldetésed felfedezésében és beteljesítésében.
Óratípusaim közül választhatsz női témájúakat, üzleti jógát, illetve gyógyító célú csoportos és egyéni foglalkozásokat.

Várlak sok szeretettel!
Ara

kundalini jóga

A 2014-2017. között tartó Csodák tanításával való foglalkozás időszaka számos csodát hozott el az életembe, megtanított arra, hogy a félelem nem létezik, csak a szeretet van. Ennek az időszaknak köszönhetően minőségibbek lettek az emberi kapcsolataim, sikerült ráhangolódni a lelkem rezgéseire és rátaláltam életem egyik, jelenleg is meghatározó hobbijára, a futásra, ami minőségi változást hozott addigi életembe: sikerélményeket, új tartalmas emberi kapcsolatokat, utazásokat, újabb és újabb lehetőségeket önmagam megismerésére, határaim feszegetésére, átlépésére. Azonban valami elakadt ezen az úton és úgy éreztem egy helyben toporgok. Szerencsére nem tartott sokáig ez az állapot. Mert a lélek mindig megtalálja a maga útját a boldogsághoz

A Kundalini jógával 2017. januárjában ismerkedtem meg Miánál, és azonnal beleszerettem. Azelőtt is vonzott a jógázás, de csak néhányszor vettem rá magam a gyakorlásra. Nem voltam benne túl kitartó, ugyanakkor éreztem, hogy ez a gyakorlási forma tartogat számomra felfedezni valót. Az első Kundalini jóga órára minden különösebb elvárás nélkül érkeztem, a program kiírás keltette fel az érdeklődésem, mely szerint több héten át fogunk gyakorolni valódi céljaink és szándékaink meghatározása, azok eléréséhez szükséges energia, kitartás megteremtése érdekében. Akkoriban éppen erre volt szükségem. Így nyolc héten át, kivétel nélkül minden foglalkozáson jelen voltam, mert ott volt az a tér és idő, ahol önmagammal valódi kapcsolódást tudtam átélni. Ott éreztem meg először a megfoghatatlan lényemet, azt, akiről a szívem mélyén mindig is tudtam, hogy létezik, de sosem tudtam megtapasztalni.

jóga oktató
jóga oktató

A gyakorlás magamon tapasztalt „éppen erre volt szükségem” hatásán kívül – ha túl nyugodt voltam, akkor energizált, ha túl pörgős voltam, lenyugtatott, ha szétesett voltam, akkor összeszedetté váltam, ha álmodozó voltam, akkor visszahozott a földre, ha túl földhöz ragadt voltam, akkor szárnyakat adott – lenyűgözött a Kundalini jóga eszköztára, módszere, a gyakorlás atmoszférája, a filozófiája, mely túlmutatott a heti másfél órás foglalkozás keretein. A csoportos gyakorláson túl, elkezdtem otthon is végezni a krijákat és a meditációkat, illetve egyre gyakrabban hallgattam az órán elhangzó gyönyörű mantra zenéket, így néhány hét elteltével szokásommá vált a jóga rendszeres gyakorlása, a jógi életmód egyre nagyobb teret nyert hétköznapjaimban.

2017. nyarán született meg az elhatározás, hogy a Kundalini jóga módszerét, működését szeretném jobban megérteni, elsajátítani, esetleg el szeretnék jutni arra szintre, hogy képes legyek másokkal is megosztani a gyakorlás élményét, tapasztalatát, mely az addig általam misztikusnak tartott tudatossági, önismereti kérdéskörre logikus, számomra is felfogható megértést hozott. Így a majdnem egy éven át tartó lelki, érzelmi, fizikai hullámvasúti utazást követően, életre szóló önismereti élménnyel gazdagodva, lelkileg-szellemileg-testileg egy újabb fejlődési szintre érve, 2018. májusában levizsgáztam és hivatalosan is elismerve KRI (Kundalini Research Institute) 1. szintű Kundalini jóga tanár lettem. Kundalini jóga órákat 2018. januárjában kezdtem el tartani vizsgafelkészülési szándékkal, és azóta is szüntelenül tartok, mert nincs annál hálásabb, teljesebb érzés, mint megosztani, azt, amit engem is teljes testi-lelki-szellemi elégedettséggel, örömmel tölt el.

jóga oktató
jóga tanár

A folyamatos fejlődés és az életen át tartó tanulás híveként elvégeztem a Sat Nam Rasayan, a kundalini jóga gyógyító ágának 1-es szintű gyakorlói és folytatom a 2-es szintű, gyógyítói képzést, hogy képes legyek arra, hogy a kundalini jóga tanításokat az alázat, a semlegesség, az együttérzés állapotából szeretettel és örömmel hitelesen, tisztán adhassam át. Szándékom az, hogy az eddigi önismereti utamon szerzett tapasztalatokat a Kundalini jóga és a Sat Nam Rasayan módszerének támogatásával megoszthassam, továbbadhassam mindazoknak, akik hozzám hasonlóan, a lelkük hívására válaszolva, tartanak a kiteljesedett emberi sors felé, miközben hétköznapi létüket lelki-szellemi-testi harmóniában szeretnék megélni.

“Ha boldog vagy, akkor a boldogság is megtalál, mert a boldogság oda tart, ahol a boldogság van.”
/Yogi Bhajan/ 

Eddigi tanulmányaim:

2021 Üzleti kundalini jóga oktató

2020 Sat Nam Rasayan, 2. szintű gyógyító képzés

2019 Sat Nam Rasayan, 1. szintű gyakorló gyógyító

2018 KRI 1. szintű Kundalini jógatanár képzés, Kundalini jógatanár

2009 Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar, Közgazdász

2001 Pécsi Tudományegyetem Humán Erőforrás Szak, Humánszervező