Közlemény kundalini jógával kapcsolatban

Yogi Bhajan volt titkárnője írásából nemrégiben megjelent egy könyv és annak témakörében létrejött egy több, mint 4000 tagú FB csoport, melyekben Yogi Bhajan személyével és az általa létrehozott szervezetekkel, illetve jogutódaival, tagjaival szemben szexuális, érzelmi zaklatás, visszaélés, gazdasági csalási stb. vádak merültek fel. Továbbá olyan tények láttak napvilágot, melyek szerint a Kundalini jóga Yogi Bhajan tanításai szerinti módszerének hitelessége megkérdőjelezhető.

A 3HO, a KRI (KY patronus szervezetei) egy független bizottságot bíztak meg a felmerült vádak kivizsgálásával, ennek várható eredménye legkorábban 2020. június.

Ezen feltételezések tükrében tanítói felelősségem tudatában, illetve személyes érintettségem kapcsán, jelenleg nem tudok Yogi Bhajan tanításai szerinti kundalini jógaórákat tartani. A kialakult helyzetet, a kivizsgálás eredményét is beleértve, át kell szűrni magamon, hogy ezen események hatásától, következményeitől mentesen, letisztultan, hitelesen taníthassak tovább.

A jelenleg meghirdetett I AM A WOMAN programsorozat ezúttal lemondásra kerül.

A könyv címe: „Premka: White Bird in a Golden Cage”

Amint lesz további érdemi információm az események kimenetelével, várható jógaórákkal kapcsolatban, jelentkezem.

Köszönöm a megértésetek..

error: Content is protected !!