Kundalini jóga a Times Square-n

jóga

Nemrégiben lehettem olyan áldott helyzetben, hogy cégünk éves kontrolleri konferenciája keretében tarthattam kundalini jóga foglalkozást pénzügyi területen dolgozó munkatársaimnak, közép- és felsővezetőknek.

jóga

Ez önmagában nem olyan nagy was ist das, de nekem legalább a félvilágot jelentette, ugyanis álmaimban nem képzeltem volna, hogy az, amit annyira szeretek csinálni a szabadidőmben, amiért olyan nagy lelkesedéssel rajongok, és amiről azt gondolom, mindenkivel meg kell osztani, lehetőségem lesz bemutatni a munkahelyemen egy kiemelt esemény keretében.

Amikor a felkérést kaptam, nagyon izgatott lettem, hatalmas megtiszteltetésként és a bizalom jeleként fogadtam, így azonnal rábolintottam. Majd bekapcsolt a félelem gomb, felmerült a véget nem érő kérdések sora. Hogyan fogom ezt kivitelezni, soha nem tartottam angolul jóga órát, egyébként is mindig féléber állapotban töltöm a New York-i időket a jetlag miatt, amit nagy nehezen a visszautazás idejére sikerül kiheverni, így még jobban kavarodik a nyelvem beszéd közben, mint normál esetben, arról nem beszélve, hogy rettenetesen izgulok, ha több ember előtt kell beszélnem úgy, hogy köztük vezetők is lehetnek. Ugyanakkor megláttam a fejlődési lehetőséget, az alkalmat a határaim túllépésére, így elkezdtem rá tudatosan készülni. Kiválasztottam gondosan a tematikát, megírtam az esemény meghívójához a szöveget, utánanéztem a terem adottságainak, többször elgyakoroltam a foglalkozás fizikai részét, megfogalmaztam és felmondtam hangosan a bevezető tanítást – minden kundalini jóga foglalkozást egy rövid tanítással szoktam kezdeni, ami a gyakorlás céljához kapcsolódik. Ahogy készültem a magabiztosságom is erősödött és kevésbé éreztem azt, hogy meg kell felelnem, hiszen megtettem mindent, ami tőlem telhető volt.

A foglalkozáson természetesen teljesen más hangzott el, mint amivel készültem és az időkeretem is rövidebb lett, mint amire számítottam, így a tervezett programot nem tudtam teljes egészében megtartani, de a kollegáim nyitottsága, befogadókészsége olyan biztonságérzettel töltött el végig, amit még egyetlen órámon sem tapasztaltam azelőtt, így végül teljesen pozitív élményként éltem meg ezt a hatalmas kihívást.

A foglalkozás után kapott pozitív visszajelzések és lelkesedés, illetve a felkérés, hogy jövőre is számítanak rám, megerősítettek abban, hogy minden félelmem ellenére, érdemes volt igent mondani és ekkora ugrást tenni az ismeretlenbe. Szívemben azóta is hálával, életem egyik legnagyobb ajándékaként őrzöm az élményt.

És bármikor felmerül esetleg a felkérés, hogy céges jógát tartsak, akár angolul, akár vezetők részére, már tapasztaltan, magabiztosan állhatok elébe a feladatnak ismeretlen közegben is.